Compaq laptop szerviz

2016-04-18 0 kommentek videokartyajavitas_admin Compaq laptop szerviz

Helyben, tartósan, MEGBÍZHATÓAN és garanciával!
Kérj ingyenes árajánlatot a javításra!

Miért érdemes minket választani?

A bevizsgálás minden esetben ingyenes, akkor is, ha nem fogadod el a javításra tett árajánlatunkat.

Jól felszerelt műhelyünknek köszönhetően felkészülten várjuk akár nagyobb mennyiségű Compaq laptopok javítását, időszakos karbantartását. Nagyobb gépparkkal rendelkező vállalatok, vagy akár karbantartást végző szolgáltatók rendelkezésére is állunk.

Alaplap hibára utaló jelek

Nem világítanak a LED-ek
Világítanak a LED-ek, de nem indul az operációs rendszer
Rendszertelenül kikapcsol magától
Kék képernyő
Hang nem működik
Nem ad képet, furcsa kép
Operációs rendszer telepítése közben kifagy, újraindul
LAN, WLAN csatlakozási hibák
Mozgatásra kikapcsol, lefagy

Mitől romlik el a laptopunk alaplapja? 

Az alaplapok meghibásodásának több oka is lehet. Előfordulhat hogy az utángyártott rossz minőségű töltők miatt meghibásodik a töltőáramkör, rosszabb esetben nagyobb feszültséget szolgáltatva az alaplap többi áramköreinek, melyek zárlathoz vagy szakadáshoz vezethetnek az apró alkatrészekben.

A meghibásodások nagy részét a túlmelegedésből eredő hőtágulási problémák is okozhatják. Forrasztási kontakthibák alakulhatnak ki a BGA CHIP-ek alatt és egyéb helyeken. A hűtő ventilátor helyes működésének ellenőrzésével ennek valószínűségét csökkenthetjük, érdemes tisztán tartani, porfújóval takarítani évente legalább egyszer. Ha egy vastag pokrócon üzemeltetjük a laptopot, akkor is jobban fel tud melegedni mint egy sík asztallapon, mely szintén meghibásodáshoz vezethet.

Kijelzők meghibásodásának javítása, kijelzők cseréje

A kijelzők cserére abban az esetben, ha az adott kijelzőből éppen van raktáron 1 napot kell szervizünkbe hagyva nélkülözni a meghibásodott gépet. Abban az esetben, ha a kijelzőt meg kell rendelnünk 1-2 hetes szállítási idővel lehet számolni. A kijelző csere nem "ingyenes" szolgáltatás egységáras rendszerű munkadíjat számítunk fel, nem "építjük be" a munkadíjat az alkatrész árába, így szinte bármilyen LCD vagy LED kijelző rendelhető nálunk beépítés nélkül is. 

Inverter javítás, csere

Sok esetben a halvány kép, alig látható kép a kijelzőn meghibásodás oka az un. inverter panel, vagy a kijelzőbe beépített fényforrás. Ezek cseréjét is lehetséges szervizünkben.

Törött, sérült csatlakozók javítása, cseréje
Billentyűzet, touchpad javítása csere
Tápegységek javítása, cseréje

Tápegység javításokon nemcsak a "szemmel látható" külső tápegységről beszélünk, hanem a notebook alaplapjára integrált un. belső tápegység illetve elektronika is beletartozik. Egyes külső tápegység meghibásodások tönkretehetik a belső tápelektronika részeit is.

CMOS elem cseréje

Ha a készülék “elfelejti” a BIOS beállításokat (időt, dátumot stb.) a CMOS elem valószínűleg lemerült. Ennek cseréje  általában rövid határidővel megoldható.

Memóriahiba

A számítógép úgymond “kék halállal” leáll illetve lefagy, okozhatja a memória meghibásodása is. A memória modul csere akár üzletünkben is megvárható.

Folyadék ráömlés, beázás

Ha ilyen problémával áll szemben a készüléket teljes mértékben áramtalanítani kell (220V-os hálózatból kihúzni, illetve az akkumulátort eltávolítani a készülékből)!

Ha időben eljuttatja hozzánk a készüléket és az alaplapon nem korrodálnak el az alkatrészek ULTRAHANGOS tisztítással akár további költségek nélkül is orvosolni tudjuk a problémát. Billentyűzetek esetében a tisztítás sajnos nem mindig segít ezért általában cserélni kell.

Alaplap hibára utaló jelek 

Nem világítanak a LED-ek
Világítanak a LED-ek, de nem indul az operációs rendszer
Rendszertelenül kikapcsol magától
Kék képernyő
Hang nem működik
Nem ad képet, furcsa kép
Nem töltődik az akkumulátok
Nem ismeri fel az eszközöket (DVD, CD, HDD...)
Operációs rendszer telepítése közben kifagy, újraindul
LAN, WLAN csatlakozási hibák
Rossz USB, PCMCA, printer port
Mozgatásra kikapcsol, lefagy

Tápegység, csatlakozó hiba 

Amennyiben a laptop egyáltalán nem ad életjelet magáról az alábbi okai lehetnek.
Rossz csatlakozó
Töltő, tápegység hiba
Rossz akkumulátor
Rossz töltőáramkör, chip

Amennyiben kontakthibára utalójelet talál, ne használja tovább a készüléket, mert további károsodáshoz vezethet. Az alaplap és a adattárolásra szolgáló merevlemez is tönkremehet.

LCD kijelzővel kapcsolatos problémák 

Amennyiben a kijelzőn vízszintes vagy függőleges csíkok jelentek meg, vagy nincs kép, esetleg háttérvilágítás, nem jelenti azt hogy az LCD panel meghibásodott. Leginkább az inverter, vagy a grafikus kártya hibája lehet, ami töredéke a kijelző árának. Ha az LCD nem törött általában más a hiba oka. Ha a video vezérlő az alaplapra van integrálva akkor alaplap javítás szükséges, ha nem akkor VGA kártya javítás.

LCD hiba
VGA kártya hiba
Inverter hiba
Alaplap hiba