Elromlott a laptopod? Mit tapasztalsz?

 

Rejtélyes lefagyások?

​Ez bizony többrétű hiba. Az egyik legnehezebben kiszűrhető hibaforrás, hiszen bármelyik alkatrész meghibásodása okozhatja. 

Nincs töltés?

Több dolog jöhet szóba. Első körben érdemes megnézni a tápunkat. Ha a tápkábel mozgatásra megindul a töltés, akkor tápkábel szakadásról beszélünk. Ha ez se segít, akkor már komolyabb a baj, el kell hozni hozzánk.

Random módon kikapcsol a gép?

Ezt a hibajelenséget okozhatja hibás akkumulátor, vagy tápegység, de nem zárhatjuk ki az alaplapi meghibásodást sem. Ha az első kettő rendben van, akkor sajnos valamelyik hardver komponens lesz a hibás. Ez lehet alaplap, memória, tápvezérlő. Ez bizony már komplex probléma.

Hangos, zúgó és idegesítő hangok a gépből?

A hibajelenséget okozhatja kiszáradt hővezető paszta, illetve a hűtőborda felületén összegyült porcicák, amik akadályozzák a levegő szabad áramlását. Ilyenkor a hűtés nem elégséges, és a ventillátor magasabb fordulaton pörög. Rosszabb esetben egy eltört ventilátor lapát is okozhat gyanús zajokat. A megoldás a teljes tisztítás, portalanítás, újrapasztázás! Ne próbáld ki otthon, inkább hozd el hozzánk!

Hát bizony, nincs kép..

Elég gyakori probléma ez, bekapcsolás után azt tapasztaljuk, hogy a kijelző sötét marad, vagy esetleg csak a háttérvilágítás fénye látszik. Ez a legtöbb esetben a  videóvezérlő meghibásodására vezethető vissza, de benne van a pakliban, hogy az északi híd adta be a kulcsot. Irány vele hozzánk!

Hát nem tudom bekapcsolni..

Ismét egy többrétű hiba. Tapasztalatunk szerint okozhatja tápáramkör hiba, alaplap hiba, rövidzárlat, és sok más egyéb. Meg kell találni, hogy melyik alkatrészünkkel van a hiba. Ez bizony komoly hardveres hibafeltárást igényel, megfelelő szakértelem dukál hozzá, ezért irány a géppel hozzánk!

Csíkos lett a képernyőm!

Ez egy gyakori eset. Kétféle hibalehetőség esete van, az egyik, hogy a videókártya meghibásodott, a másik viszont a kijlző panel meghibásodása. Nem kell aggódni, nagy hatékonysággal javítható minkét hiba.

Kék halál...

Az Windows így adja jelzését felénk, hogy baj van. Nem kicsi, nagy! Na, jó csak vicceltünk, nem nagy a baj. :-) Nagyon ritka esetben csak egy illesztőprogram akad össze, de általában a gépünk egyik alkatrésze is okozhatja a hibát. Ez lehet alaplap, merevlemez, memória, gyakorlatilag bármelyik hardver komponensünk okozhat ilyen hibát. A "kékhalál" által kiírt hibakódból könnyen megállapítható a hiba forrása.